Postoje mitovi i legende o tome kako se pakuje prtljag nakon rođenja deteta. Automobil koji se nalazi u svetlu postaje vagon stanica ili najbolji prevoz. To je dobro poznata činjenica da skoro nije važno da li putujete dva dana ili čitavu nedelju, razlika u prtljagu će biti minimalna.

Roditelji se uvek pitaju kako mala osoba može da ima toliko prtljaga. Pa, to je činjenica, postoji. Sada je pitanje kako da se on sistematizuje i transportuje od tačke do tačke B, bez izazivanja kaskadnih sudara između roditelja.

Odgovor je jednostavan- PLAN...

Mora da ste rekli "zbogom" spontanim odlukama. Na teži ili lakši način, morate shvatiti da oni ne donose ništa dobro. Nemojte ostavljate svoj prtljag u poslednjem trenutku, tako da rizikujete da uvek zaboravljajte nešto važno. Navikni se na ideju da ćete sigurno nešto zaboraviti i jednostavno ne pravite paniku.

Lista onoga što vam treba je:

1. Dokumenti

Pasoš deteta, izvod iz matične knjige rođenih ako ćete ići u inostranstvo, zdravstvena kartica.

2. APOTEKA za putovanja

Ne možete i ne morate da se pripremate za bilo kakvu situaciju, šta više lekovi su svuda, a obično nije problem da ih dobijete kada je to potrebno.

Zdravlje deteta je nešto previše relativno i veoma promenljivo i zato je važno biti pripremljen. Nagrada u ovoj kategoriji je infracrveni termometar AGU Dino.

Ponesite inhalator jer klimatske promene, i generalno gledano, u srednjem doba, iznenadjenje sa čestim neprijatnim manifestacijama, koje nekoliko minuta udisanja utiče na dete veoma dobro. Pogodan za put i izuzetno pouzdan je AGU Tomchi.

3. Odeća

Planirajte da se vaša odeća podudara sa brojem dana. Razmislite o tome kako možete da oblačite dete svakoga dana i ne uzmete dodatnu odeću za svaki slučaj, jer oni samo nepotrebno popunjavaju i bez ovog prepaknog prtljaga.

Potrudite se da se ponesete multi-slojevu odeću – ne previše debela, tako da možete odgovoriti na odgovarajući način na promene u vremenu ako se to dešava.

4. Kozmetika

Ponesite uzorke i mini-proizvode koji ne uzimaju mnogo prostora.

Mislim da je to suština! Srećan put!